Beszámoló-Nógrád vármegyei szakmai fórum

június 11-én, a Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolában került megrendezésre az országos programsorozat részeként a Nemzeti Pedagógus Kar Nógrád vármegyei szakmai fóruma, mely a pedagógusok teljesítményértékeléséről adott tájékoztatást a szép számmal megjelent érdeklődő pedagógusok számára.

A megjelenteket Csábi István, a Nemzeti Pedagógus Kar Nógrád vármegyei elnöke köszöntötte. A szépszámú érdeklődő mellett a rendezvényt megtisztelte Nagyné Barna Orsolya a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója és Simon Tibor a Salgótarjáni Tankerületi Központ igazgatója.

Csábi István elmondta, hogy a téma kapcsán nem ez az első vármegyei szintű találkozó, hiszen 2024. április 22-én a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában, Dr. Puszter Bernadett az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese tartott vármegyei fórumot, aki elemezte a TÉR államigazgatási céljait.

A megyei elnök hozzátette, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar Országos Elnöksége is szeretne minél több pedagógust megszólítva szakmai tájékoztatást nyújtani erre vonatkozóan, melynek segítésére a Nemzeti Pedagógus Kar jogi szakértő kollégáját, Dr. Kozák Andrást kérte fel azzal a céllal, hogy vármegyei szakmai fórumokon előadást tartson, aki nem először ját Nógrádban, hiszen legutóbb Balassagyarmaton adott vármegyei tájékoztatót a a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény kapcsán.

Az előadást követően konzultációra, kérdések felvetésére és egyéni beszélgetésekre is volt lehetőség.

A konferencia végén Csábi István megköszönte a Balassagyarmati és a Salgótarjáni Tankerületi Központok vezetőinek, a szervezésben nyújtott támogatást és a vendéglátó iskola igazgatójának a konferencia helyszínének méltó megrendezésének biztosítását.

Csábi István területi elnök