2020. január 24-26. Kihelyezett elnökségi ülés Sonkádon

2020. január 24.-26. között a Nemzeti Pedagógus Kar elnöksége kihelyezett ülést tartott Sonkádon.
A szakmai rendezvény célja egyrészt a határon túli, a Kárpát-medencei pedagógus szervezetekkel 3 évvel ezelőtt megkötött együttműködési megállapodásban foglaltak szerinti soron következő találkozó megszervezése volt, másrészt sor került az oktatásirányító szakemberekkel a változás előtt álló oktatási rendszerbeli kérdésekkel kapcsolatos egyeztetésekre.
 

 

A szakmai program az Oktatási Hivatal elnöke, Dr. Gloviczki Zoltán előadásával kezdődött, melynek témája a hivatal eddigi és az újonnan vállalt feladatainak ismertetése volt.
Ezt követően Pölöskei Gáborné, az ITM szakképzésért felelős helyettes államtitkára az átalakuló szakképzés rendszeréről adott átfogó tájékoztatást.
Az elnökség zárt ülésén helyettes államtitkár asszony további egyeztetésen vett részt. A konstruktív, jó hangulatú megbeszélés során a szakképzés átalakításával kapcsolatban a pedagógusokat foglalkoztató számos kérdés megvitatására került sor.  Megerősítve a szakképzés átalakításának szükségszerűségét a Kar elnöksége hangot adott támogatásának, és felajánlotta segítségét a további előremutató egyeztetési fórumok létrehozásában, a pedagógusok minél szélesebb körű tájékoztatásának előmozdításában a Szakképzés 4.0 bevezetésének zökkenőmentessége érdekében.
Az elnökségi ülésen még a 2020-as évre tervezett feladatok meghatározásával foglalkoztak, különös tekintettel a külkapcsolatok ápolására.
A délutáni program Szatmárcsekén folytatódott, ahol Kölcsey Ferenc sírjánál helyeztek el koszorút a rendezvény résztvevői.
Sonkádra visszatérve dr. Vizi László Tamásnak, a Magyarságkutató Intézet tudományos főigazgató helyettesének előadása hangzott el Trianon titkai címmel.

 

Videó: Kárpát Medencei Magyar Pedagógus Szervezetek Találkozója 2020.01.25. Sonkád

https://www.youtube.com/watch?v=7luoU5iqPDw&feature=youtu.be