70 éves az ÓVODAI NEVELÉS szakmai-módszertani folyóirat

2023. október 20-án a 70 éves Óvodai Nevelés születésnapja alkalmából Országos Óvodai Szakmai összejövetelt szervezett a Sprint Kiadó.
A konferencián az óvodapedagógus képzők, a gyakorló óvodapedagógusok, óvodapedagógus jelöltek, intézményvezetők vettek részt. A rendkívül igényes és színes szakmai program mentora Hornyán Anna főszerkesztő, koordinátora Sinkovicsné Király Angéla főszerkesztő helyettes volt. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Balatoni Katalin köznevelésért felelős helyettes államtitkár, valamint Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár asszony, akik köszöntötték a részvevőket, méltatták az óvodapedagógusok munkáját, a szakmai lap jelentőségét, a képzésben, gyakorlati munkában való kiemelkedő szerepét. A történeti felvezetés után bemutatták az Óvodai Nevelés 70 éves fejlődését.
A megemlékezést a szakmai előadások követték a Gyermekközpontú tevékenységszervezés témakörében. (Előadók: Kocsis Piroska, Dr. H. Tóth István, Dr. Pálfi Sándor, Feróné Komollai Anikó, Lívják Emília, Dr. Szarka Júlia, Habil dr. Varga Emőke, Dr. Daróczi Gabriella, Bíró Gyula, Dr. Rábai Dávid) Az előadások előtt a témához kapcsolódó videófelvételeket láthattunk az óvodai mindennapokból.

A Nemzeti Pedagógus Kart Nagyné Szabó Etelka, az Óvodai Nevelés Tanácsadó Testületének tagja képviselte.
Ezúton is gratulálunk az Óvodai Nevelés Szerkesztőségének! További jó munkát, sok sikert kívánunk!