2024. évi „KÖBÜKI” Tehetséggondozó Tanári Ösztöndíjpályázat

A pályázat célja a magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia, kémia, földrajz, informatika (digitális kultúra), vizuális kultúra vagy ének-zene szakos, tehetséggondozásban részt vevő pedagógusok, oktatók megbecsülése, szakmai elismerése, a tehetséggondozás keretében végzett szakmai tevékenység ösztönzése.A felhívás „A komponense” alapján kiemelt lehetőséget kapnak a pályázat benyújtására a nemzetközi tanulmányi versenyeken, ezek hazai előválogató versenyein sikeresen szereplő diákok felkészítő pedagógusai. A „B komponens” pedig minden pedagógus számára nyitva áll, aki az elmúlt 3 évben tehetséggondozó munkát végzett. A feltételekről és pluszpontokról a kiírásban tudnak tájékozódni.

A pályázati kiírás keretében kiemelten várjuk azoknak a tanároknak a jelentkezését, akik tehetségmentorálást végeznek, tehetségműhelyt vezetnek, sikeresen készítették fel diákjaikat tanulmányi versenyekre, tehetséggondozó képzésen vettek részt, valamint kedvezményezett vagy fejlesztendő, vagy komplex programmal fejlesztendő járásban dolgoznak.
A pályázás menetét, egyszerűsítették, hogy a tehetséggondozó szakemberek számára minél könnyebben elérhetővé váljon az ösztöndíj-lehetőség.
Fontos tudnivaló az is, hogy az ösztöndíj elnyerése a támogatásban részesülő pedagógusok számára nem jár többletfeladattal, ugyanakkor ösztönzést jelenthet a megkezdett munka folytatására. A sikeresen pályázók havi nettó 75.000 Ft ösztöndíjban részesülhetnek.
A pályázati kiírás elérhetősége:
http://: https://nemzetitehetsegprogram.hu/program/kobuki-tehetseggondozo-tanari-osztondij

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. november 10.