Beszámoló a Nemzeti Pedagógus Kar – Kollégium tagozat szakmai napjáról

ÖSSZEFOGLALÓ

Nemzeti Pedagógus Kar – Kollégium tagozat
online konferencia


A Nemzeti Pedagógus Kar Kollégiumi Tagozata eredményes és sikeres online konferenciát szervezett a kollégiumokban dolgozó pedagógusok számára.

A konferencián Horváth Péter elnök úr tájékoztatást adott a Nemzeti Pedagógus Kar munkájáról, az aktuális kérdésekről, a kar javaslatairól, a pandémiás helyzet kezeléséről. Elnök úr megköszönte a kollégiumokban dolgozó pedagógusok munkáját, a jelenlegi nem könnyű helyzetben történő helytállásukat.

A tagozat kérte, hogy miután a kollégiumokban jelenleg is van jelenléti nevelés-oktatás, kerüljön sor az ott dolgozók tesztelésére is.

Második napirendi pontként az érdeklődők prezentációs előadást hallhattak a szakképzési centrumok kollégiumaiban dolgozó nevelőtanárok munkáltatásának jogi kérdéseiről. Az interaktív fórumon kérdések megválaszolására került sor, illetve a kérdések mentén az előadó érintette a legfontosabb jogszabályokat, jogi hivatkozási helyeket és jogértelmezést nyújtott a kérdésekre válaszolás közben.

Dr. Kozák András úr nagyon alaposan felkészült az előadására és kimerítően válaszolt a kollégák kérdéseire.

Az előadás anyagai az alábbi linkeken érhetők el:

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2020/11/foglalkoztatas-a-szakkepzesi-torveny-hatalya-alatt-mukodo-kollegiumokban.pdf

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2020/11/a-tobbcelu-szakkepzo-intezmenyek-szervezeti-egysegekent-mukodo-kollegiumokban-foglalkoztatottakra-vonatkozo-jogszabalygyujtemeny.pdf

Szolnok, 2020. november 20.

Brahmi Ilona
kollégium tagozat elnöke