Beszámoló a Nemzeti Pedagógus Kar Kollégiumi tagozatának online szakmai konferenciájáról

Tisztelt Kollégák!

Az alábbiakban olvasható Brahmi Ilona a Nemzeti Pedagógus Kar Kollégiumi tagozatának elnökének beszámolója a 2021. március 12.-én sikeresen lezajlott online szakmai konferenciájáról.

Nemzeti Pedagógus Kar Kollégiumi Tagozat online konferencia összefoglaló 2021. március 12.

A Nemzeti Pedagógus Kar Kollégiumi Tagozata eredményes és sikeres online konferenciát szervezett a kollégiumokban dolgozó pedagógusok számára.

A konferencián Horváth Péter elnök úr tájékoztatást adott a Nemzeti Pedagógus Kar munkájáról, az aktuális kérdésekről, a Nemzeti Pedagógus Karban elkövetkező választásokról. Elnök úr megköszönte a kollégiumokban dolgozó pedagógusok munkáját, a jelenlegi nem könnyű helyzetben történő helytállásukat.

Második napirendi pontként az érdeklődők prezentációs előadásokat hallhattak három témakörben (Az IKT eszközök használata a kollégiumi nevelőtanár munkájában; A kiégés, és mit tehetünk ellene; Az eKRÉTA használatával kapcsolatos tapasztalatok a kollégiumokban), melyek nagyon aktuálisak, élvezetesek voltak, illetve sok módszert, eszközt, alkalmazási lehetőséget közvetítettek a kollégiumban dolgozó pedagógusok felé.

Az interaktív fórumon kérdések megválaszolására is sor került, melyek egy részét előre eljuttattuk az előadóknak így beépítették előadásaikba.

Az online program legfőbb üzenete az volt, hogy folyamatosan változó világunkban, a rugalmas  alkalmazkodási képességet közvetítsük.

Ezúton is köszönöm minden előadó felkészülését, aktív közreműködését, mellyel megtisztelték a kollégiumi területen dolgozó pedagógusok munkáját.

Szolnok, 2021. március 12.

                                                                                                  Brahmi Ilona

                                                                                           NPK Kollégiumi Tagozat

                                                                                                      elnök