Beszámoló a Nemzeti Pedagógus Kar Veszprém Megyei online szakmai konferenciájáról

A Nemzeti Pedagógus Kar Veszprém Megyei Küldöttgyűlése 2022. január 19-én szakmai konferenciát szervezett.

A rendezvény a Microsoft Teams platformon keresztül valósult meg.

A konferencián a megye pedagógusai és oktatói vettek részt, hogy értesüljenek a köznevelést és a szakképzést érintő új információkról és hírt kapjanak a Nemzeti Pedagógus Kar aktuális tevékenységéről, céljairól, eredményeiről.

A tanácskozást Dudásné Pirik Mariann, a Küldöttgyűlés elnöke nyitotta meg köszöntőjével.

Első előadóként Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar országos elnöke számolt be az ősszel Egerben megtartott országos küldöttgyűlésről, az egyes szekcióüléseken felvetődött kérdésekről, valamint arról, milyen javaslatokat fogalmaztak meg. Tájékoztatta a résztvevőket a pedagógus társadalmat foglalkoztató aktualitásokról.

Legyünk fontosak önmagunknak! – a pedagógusok lelki egészsége és megküzdési stratégiái címmel Porteleki Sári tanító, tanulásszervező, mentortanár, coach és mediátor osztotta meg értékes gondolatait, hasznos tanácsait az érdeklődőkkel.

 A sort Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár úr előadása követte, melyben a tanárképzés átalakítása, jövője volt a fókuszban.

A rendezvény Dudásné Pirik Mariann záró gondolataival fejeződött be.

A résztvevők visszajelzései pozitívak voltak, sok hasznos információval lettünk gazdagabbak.

A megyei küldöttgyűlés ezúton is köszönetét fejezi ki az előadóknak a színvonalas előadások megtartásáért, az NPK Központi Irodája munkatársainak a program előkészítésében való hatékony szervező munkáért, valamint a zavartalan technikai lebonyolításért.

Köszönjük a kollégák részvételt.

Dudásné Pirik Mariann

területi elnök
Veszprém megye
Nemzeti Pedagógus Kar