Beszámoló az NPK Heves megyei online konferenciájáról

Kedves Kollégák!

A Nemzeti Pedagógus Kar Heves megyei szervezete 2021. december 6-án szakmai konferenciát szervezett. A pandémiás helyzetre való tekintettel a rendezvény online valósult meg.

A konferenciát Horváth Péter elnök úr előadása nyitotta, melyen a pedagógus társadalmat foglalkoztató aktualitásokról, többek között az oltási helyzetről tájékoztatta a résztvevőket. A sort Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár úr folytatta, előadásában a tanárképzés átalakítása, jövője volt a fókuszban. Ezek után Pölöskei Gáborné, az ITM helyettes államtitkára beszélt a szakképzés jelenéről és jövőbeni tervekről, célokról, feladatokról. Fenntarthatóság, ökológiai tudatosság a nevelésben volt Könczey Réka (Oktatási Hivatal) következő előadásának címe, végül Balatoni Kata néptáncpedagógus mutatta be a népi kultúra tanításáról szóló Így tedd rá! Programot.

A szakmai konferencián minden résztvevő találhatott őt érdeklő hasznos, tartalmas előadást, a rendezvény sikeres volt, így a megyei szervezet a jövőben is tervez hasonló programokat a tagság számára.

Üdvözlettel:
Rázsi Botond Miklós

területi elnök
Heves megye
Nemzeti Pedagógus Kar