Beszámoló az NPK Jász-Nagykun-Szolnok megyei, szolnoki NAT konferenciáról

A Nemzeti Pedagógus Kar Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi elnöksége 2020. március 2-án szakmai konferenciát szervezett Szolnokon a megye intézményvezetői, munkaközösség-vezetői, pedagógusai számára az új Nemzeti Alaptanterv témában.

Hegyiné Mladoniczki Éva JNSZ megyei területi elnök megnyitójában köszöntötte a megjelent résztvevőket, a tankerületi igazgatókat, szakmai helyetteseket is, kiemelve, hogy közös feladatunk az intézményekben a sikeres NAT implementáció és kerettantervekre épített helyi tantervek kidolgozása.

A 181 fős hallgatóság Hajnal Gabriella elnök asszonytól (Klebelsberg Központ), a Nemzeti Alaptanterv megújításáért felelős miniszteri biztostól hallott mindenre kiterjedő előadást a NAT-ról, és az arra épülő kerettantervekről.

A megye intézményeiből előzetesen is érkeztek kérdések elnök asszonyhoz a NAT-tal, kerettantervekkel kapcsolatban, de az előadás után is kérdeztek még a résztvevők. Az intézményvezetők, pedagógusok valamennyi feltett kérdésre, észrevételre választ kaptak elnök asszonytól.

Az Nemzeti Pedagógus Kar nevében Bárányos József elnökségi tag köszöntötte a konferencia résztvevőit.

A Szolnok Televízió Bárányos Józseffel készített riportja (NAT-Fórum Szolnokon) itt tekinthető meg:

http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=57813