Beszámoló-Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei szakmai fórum

Beszámoló a Nemzeti Pedagógus Kar Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei szakmai fórumról

A Nemzeti Pedagógus Kar és az NPK Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei területi elnöksége 2024. május 27-én tartotta a vármegyei szakmai fórumot a pedagógusok teljesítményértékelése témában.

Hegyiné Mladoniczki Éva vármegyei területi elnök üdvözölte a résztvevőket, megköszönve, hogy 139 igazgató, helyettes, munkaközösség-vezető, óvodapedagógus, tanító, tanár, oktató jelent meg a szakmai fórumot.
A témát fontosnak, aktuálisnak tartották a vármegye tankerületi igazgatói, így meghallgatta az előadást Rusvai Károly, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója, Zsemberi Zoltán, a Jászberényi Tankerületi Központ igazgatója és Kalmár Andrea, a Szolnoki Szakképzési Centrum főigazgatója.
A teremben ülők valamennyi intézménytípust képviselték, óvodát, általános iskolát, alapfokú művészeti iskolát, gimnáziumot, szakgimnáziumot, szakképzőt, szakszolgálatot, EGYMI-t, tankerületi központokat, a szakképzési centrumokat.

Területi elnök asszony megköszönte a Szolnoki Szakképzési Centrum Kancellárjának, Hicsó Györgynek, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar rendezvényének újra méltó helyet biztosított a Központi aulában.

A bevezető köszöntő után Dr. Kozák András, a Nemzeti Pedagógus Kar jogi szakértője megtartotta előadását, részletes magyarázatokat kaptak a résztvevők a prezentáció diáihoz.

Majd ezt követően konzultációs lehetőséget kapott a hallgatóság, kérdéseket tehettek fel a kollégák, melyekre az előadó szakszerű, értehető válaszokat adott.

A zárszóban megköszönte elnök asszony az elhangzott előadást, megerősítve, hogy újabb értékes tudást kaphattak a jelenlévők, melyet intézményeikben hasznosíthatnak a pedagógus teljesítményértékelés módszertanában, a TÉR helyi szabályzójának kidolgozásában, de segítséget kaptak az alapdokumentumok módosításának egyes részeihez.

Hegyiné Mladoniczki Éva területi elnök

 

A rendezvény sajtónyilvános volt.

A helyi média, a SZOLNOKTV és a SZOLJON Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei hírportál készített riportot Dr. Kozák András előadóval.

https://www.szolnoktv.hu/hirek/pedagogiai-konferencia
https://www.szoljon.hu/helyi-kozelet/2024/05/pedagogus-eloadas-ertekeles-dr-kozak-andras-szolnok