BESZÁMOLÓ-MATEMATIKA TAGOZAT-SZAKMAI KONFERENCIA

Kedves Kollégák!

A Nemzeti Pedagógus Kar Matematika Tagozata 2023. november 30-án online szakmai konferenciát rendezett, melynek beszámolója az alábbiakban olvasható:

A konferencia témája: Milyen változásokat hoz az új nemzeti alaptanterv az érettségiben és központi matematika írásbeliben.
A konferenciát Bedő Kornél, a Nemzeti pedagógus Kar országos elnökségi tagja nyitotta meg, aki arról is tájékoztatta a hallgatóságot, hogy a matematika tagozat és a Mateking közötti együttműködés tovább folytatódik, és ki is bővül majd az általános iskolákkal.

Ezután került sor Dr. Csapodi Csaba, az ELTE Tanárképző Központ főigazgatójának előadására a matematika érettségi változásairól. Az előadás az érettségi mellett kitért a tankönyvek használatára, és hasznos weboldalakat is megadott. Az előadás bemutatója a Nemzetei Pedagógus Kar honlapján, a tudástér menü pontban található, illetve az alábbi linken közvetlenül is elérhető:

NAT_2020_érettségi_változásai

A központi írásbelin várható változásokról Remeténé Orvos Viola, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanára tartott előadást. Amellett, hogy felhívta a figyelmet a várható változásokra, megnyugtatta a kollégákat, hogy információi szerint a változások fokozatosan jelennek meg a központi felvételiben, így a 2024. januári felvételiben még nem várható jelentős változás. Az előadás bemutatója szintén megtalálható a tudástérben, illetve az alábbi linken közvetlenül is elérhető:

NAT_2020_központi_változásai

A hallgatóság nagyon aktívan, számos kérdéssel vett részt a konferencián, a kérdések során kibontakozó vitában az előadók megfelelő válaszokat tudtak adni a felmerülő problémákra.
A konferenciát Balga Attila tagozati elnök zárta, aki vázolta a következő konferencia tervét, ami a NAT-ra való rátekintés lesz, egyúttal kérte a résztvevőket, hogy a tagozatba jelentkezve, segítség az információk gyűjtését.