Beszámoló – Szakképzési Zárókonferencia (Esztergom)

BESZÁMOLÓ

a Nemzeti Pedagógus Kar és a Kulturális és Innovációs Minisztérium között létrejött, szakmai együttműködés keretén belül megvalósuló programsorozatának záró konferenciájáról

Időpontja: 2023. január 11. (szerda), 10 óra
Helyszíne: Szent Adalbert Központ


SAJTÓMEGJELENÉS

Az alábbi linkre kattintva visszanézhető Horváth Péter Nemzeti Pedagógus Kar elnökének köszöntője és tájékoztatója az elmúlt időszakról, Hernádi Ádám polgármester úr köszöntő szavai, valamint Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszony előadása:
https://www.rtve.hu/images/video/_new/KOMMENTAR_NELKUL/230111-KOMMENTAR-NELKUL-PEDAGOGUS-KAR-SZAKKEPZESI-ZAROKONFERENCIAJA.mp4

ELŐADÁSOK
KIM-NPK_záró.pptx_Szaszák Csaba

 

A rendezvény Horváth Péter, Nemzeti Pedagógus Kar elnökének megnyitójával indult, melyben röviden felvázolta a megállapodás létrejöttének körülményeit és jelentőségét.

Hernádi Ádám, Esztergom megyei jogú város polgármestere köszöntötte a résztvevőket, kiemelve, hogy Esztergom városa támogatja a szakképző iskolákat céljaik megvalósításban.

Az első előadó Pölöskei Gáborné a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára volt, a “Szakképzés jövője a kihívások tükrében” című előadásában a szakképzés stratégiai céljairól beszélt, hogyan lehet ezeket elérni, és melyek azok a lépések, amelyek már teljesültek.

A második előadó Salamonné Maráczi Erika képzésfejlesztési szakértő asszony volt a Német-Magyar Tudásközpontból. A “Duális képzés kamarai tapasztalatai” című előadásában a duális képzés németországi és magyarországi tapasztalatait hasonlította össze.

A következő előadás “Duális képzés AUDI HUNGARIA Zrt.-ben” címmel Kocsis Zoltán, a cég szakképzésért felelős vezetője tartotta. Előadásában bemutatta a cég szakképzésben betöltött szerepét, kapcsolatát a szakképző iskolákkal és a képzés folyamatát.

Utolsó előadóként Szaszák Csaba a NPK Szakképzési munkacsoportjának vezetője a “KIM-NPK szakképzési együttműködés eredményei és tapasztalatai” című előadásában bemutatta az együttműködés lebonyolításának lépéseit és az elért eredményeket.

A konferencia Iszák Tibor NPK alelnök úr zárszavával fejeződött be.

A konferenciát követően a program a résztvevő 135 fő számára közös ebéddel zárult.