BESZÁMOLÓ-TESTNEVELÉS,GYÓGYTESTNEVELÉS ÉS SPORT TAGOZAT-SZAKMAI KONFERENCIA

2023.12.01-én az NPK Testnevelés, gyógytestnevelés és sport tagozata a Magyar Testnevelő Tanárok Egyesületével (MTTOE) társrendezőként konferenciát rendezett „Testnevelés, gyógytestnevelés a szakképzésben – Az egészségmegőrzés lehetőségei a túlsúlyos gyermekeknél” címmel.

A rendezvényt nagy érdeklődés övezte, a helyszín mérete miatt néhány nap alatt lezárult az előzetes regisztráció.

Horváth Péter NPK elnök úr és Prof. Hamar Pál DSc MTTOE elnök úr köszöntői után számos színvonalas előadást hallgathattak meg a résztvevők. Hallhattunk a gyermekkori elhízás orvosi előzményeiről, dietetikai és pszichológiai vetületeiről. Megismerhettük a szakképzésben tanulók egészségi állapotát, és a szakképző intézményekben tanító testnevelők, gyógytestnevelők véleményét a tantárgy helyzetéről. Tájékoztatást kaptunk az Országos Köznevelési tanács munkájáról, a testnevelő tanárképzési rendszer változásairól, az Aktív Iskola programról és a pedagógusok új életpályáról szóló törvényről.

Köszönjük az előadóknak a közreműködést!

A teljes program itt található:
Az előadások publikus anyagai ezen a linken elérhetők.

Amennyiben a testnevelő és gyógytestnevelő kollégák részt szeretnének venni a tagozat rendezvényein, munkájában, kérjük ezen a linken jelentkezzenek a tagozatba.

Kulcsár Róbert
tagozati elnök