FELHÍVÁS OTP FÁY OKTATÁSI ÉS INNOVÁCIÓS DÍJRA ÉS VERSENYRE

Tisztelt Pedagógus Kollégák!
Megjelent
az OTP Fáj Oktatási és Innovációs Díjra való felhívás.


A projekt  célja, elismerni, támogatni és népszerűsíteni az oktatási eszközök és

módszertanok terén kiemelkedő gyakorlatokat, innovatív megoldásokat, amelyek fokozzák a
tanulás eredményességét és elősegítik a 21. századi kompetenciák elsajátítását

 

Az OTP Fáy Alapítvány alapítója, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Dr. Csányi Sándor 2022 őszén bejelentette az OTP Fáy Oktatási Innovációs Díj és a hozzá tartozó verseny elindítását. A díjjal célunk elismerni, támogatni és népszerűsíteni az oktatási eszközök és módszertanok terén kiemelkedő gyakorlatokat, innovatív megoldásokat, amelyek fokozzák a tanulás eredményességét és elősegítik a 21. századi kompetenciák elsajátítását. Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a pedagógiai fejlesztések jelentőségére, valamint bátorítani a motivált pedagógusok és oktatási szakemberek munkáját és együttműködésre sarkallni a tanárokat és a diákokat.
A Díj zsűrijének tagjai: Dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa; Csányi Péter, az OTP Bank digitális divízióért felelős vezérigazgató-helyettese; Csejtei Ildikó, az OTP Fáy Alapítvány ügyvezetője; Dr. Érdi Péter, számítógépes agykutató, a michigani Kalamazoo College professzora és Polgár Judit, minden idők legsikeresebb női sakkozója, a NAT-ba is bekerült logikai gondolkodáson alapuló oktatási program kifejlesztője.
A 20 millió forint összdíjazású versenyt három kategóriában hirdetjük meg: általános iskola alsó tagozat, általános iskola felső tagozat, valamint középiskola. Mindegyik kategóriában bronz, ezüst és arany fokozatú díjat adunk át, közülük választja ki a zsűri az OTP Fáy Oktatási Innovációs Nagydíj 2023 nyertesét. A zsűri az innováció eredetisége, újszerűsége mellett társadalmi hasznosságát, pedagógiai értékét, a kezdeményezés elérését, hatókörét, valamint hatásosságát, eredményességét is értékeli.