Közelednek a választások

A Nemzeti Pedagógus Kar országos elnöksége megbízásából Szeleczki János, a Kar főtitkára és a Központi Iroda dolgozói megkezdték a 2021 évi választási előkészületeket. Látogatást tesznek minden megyében, ahol az Országos Elnökség illetékes tagjával, valamint a területi elnökökkel együtt tájékoztatást adnak a Szakképzési Centrumok és a Tankerületek vezetői részére.

Egyúttal rajtuk keresztül információs anyagokat juttatnak el minden oktatási intézményhez a választás lebonyolításának technikai részleteiről. A mai napig Debrecenben, Zalaegerszegen és Kaposváron zajlottak le ezek az egyeztető megbeszélések. A látogatásokon keresztül szeretnénk elérni, hogy minden tantestület kellő információval rendelkezzen a választás folyamatáról, a jelöltállítás menetéről és a szavazás folyamatában lehetőleg minél többen vegyenek részt, annak érdekében, hogy széles körű legitimitása legyen az új megválasztott küldötteknek és tisztségviselőknek. 

Az alábbi linken érhető el a Nemzeti Pedagógus Kar Választási Útmutatója, amely időrendben tartalmazza a választással kapcsolatos tudnivalókat és hasznos tájékoztatást nyújt a választásra, illetve jelöltségre jogosult pedagógusok számára. 

 

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2020/09/npk-valasztasi-utmutato-2021.pdf