2018.10.11. Beszámoló a Győr-Moson-Sopron megyei területi konferenciáról

A Nemzeti Pedagógus Kar – Győr-Moson-Sopron megyei területi konferenciát rendezett 2018. október 11-én Győrben a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében.

A konferencián több mint 100 pedagógus vett részt a megye általános és középiskoláiból. A köznevelés és a szakképzés aktualitásai mellett a Nemzeti Pedagógus Kar helyzetértékelését hallgatták meg az érdeklődő pedagógusok. A szakképzés várható feladatairól Gede Eszter a Győri Műszaki Szakképzési Centrum főigazgatója tartott előadást az Innovációs és Technológiai Minisztérium delegáltjaként „Új utak a szakképzésben” címmel. Lebanov József az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője a köznevelés várható feladatairól, a köznevelési törvény változtatásához kapcsolódó javaslatokról tartott összefoglalót. Ezt követően Horváth Péter a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke ismertette az NPK helyzetértékelését.

A konferencia jó hangulatban zárult, a pedagógusok köszönték az új információkat, valamint jelezték, hogy továbbítják azokat a kollégáik felé.

Az eseményről a helyi média is beszámolt. A riportok az alábbi linkeken érhetőek el:

http://tv.gyorplusz.hu/cikk/uj-utak-a-szakkepzesben.html

https://o2hir.hu/pedagogus-konferencia-gyorben/