NPK – Tanfelügyeleti és minősítő szakértői tagozat szakmai nap

A Nemzeti Pedagógus Kar – Tanfelügyeleti és minősítő szakértői tagozata hagyományos szakmai napját 2017. június 26-án rendezte meg.

A szakmai napra meghívásunkat elfogadta az Oktatási Hivatal és az EMMI képviselői is.

Az Oktatási Hivatal szervezési tapasztalatait a tanfelügyeleti ellenőrzésről valamint a Mesterpedagógus minősítési eljárásról Gerendás János főosztályvezető helyettes és Marosi Katalin osztályvezető ismertette. Az összegzéseket hallgatva a szakértők az előzetesen felvetett kérdések, problémák többségére választ is kaptak.

Ezt követően a szakértői és intézményi oldalon szerzett tapasztalok ismertetésére került sor, az alábbi témákban:

–        Dr. Sióréti Gabriella , NPK területi elnök : Az önértékelés, és a pedagógiai-szakmai ellenőrzés,

–        Bánkiné Kiss Anikó, NPK tagozati elnök: A minősítő vizsgák és minősítési eljárások,

–        Dr. Jeszenszkyné Dr. Gallai Gabriella, NPK országos elnökségi tag: A Mesterpedagógus és Kutatótanár minősítések

A tagozat szakértőinek előzetesen elküldött véleményét összegezték az előadók. Megjelentek az életpálya modellhez kapcsolódó pozitívumok, eredmények, ugyanakkor olyan negatívumokra is ráirányították a figyelmet, amelyek esetenként változtatást igényelnek. Látható volt az is, hogy más-más szerepkörben, azonos probléma eltérő értékelést mutat.

A tagozat továbbra is együttműködik az ágazati irányítással, az Oktatási Hivatallal az életpálya modell még magasabb szintű működtetésében.

2017.június 26.
Bánkiné Kiss Anikó
TMSZ tagozatvezető