Országos Szakmai Konferencia

Tisztelt Kollégák!

2017. május 22-én került megrendezésre a Nemzeti Pedagógus Kar Országos Szakmai Konferenciája Budapesten.

A programot Váradi László Junior Prima Díjas zongoraművész játéka nyitotta meg a budapesti Álmos Vezér Gimnázium és Általános Iskola két növendékének szavaló előadásával. Ezt követően sor került „Az ideális iskola 2017” esszíró pályázat eredményhírdetésére és díjátadására, melyről az alábbi linkre kattintva olvashatnak bővebben:
http://nemzetipedkar.hu/idealis-iskola-2017-palyazat-eredmenye/

Megtisztelő jelenlétével a köszöntő szavakat Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere mondta el, majd kezdetét vette a konferenciaelőadások megtartása: a Köznevelési Kerekasztal eddigi eredményeiről és az aktuális törvényi változásokról Dr. Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár; a szakképzés aktualitásairól Pölöskei Gábornéhelyettes államtitkár asszony; a pedagógus továbbképzés jövőjéről Dr. Liptai Kálmán rektor úr; az intézmények gazdálkodásáról és az intézményvezetők hatásköréről Dr. Solti Péter elnök úr; az új NAT koncepcióról Prof. Dr. Csépe Valéria miniszteri biztos asszony; végül pedig a Nemzeti Pedagógus Kar eredményeiről, munkájáról és céljairól Horváth Péter elnök úr tartott beszámolót.

Az elhangzott előadások a visszaigazolás sorrendjében hamarosan elérhetővé válnak!

SAJTÓHÍREK

http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-1930-2017-05-22-i-adas/

https://gondola.hu/cikkek/105660

https://mno.hu/belfold/modositana-a-pedagogusi-eletpalyan-a-nemzeti-pedagogus-kar-2399970

http://magyaridok.hu/belfold/balog-zoltan-nemzeti-pedagogus-kar-valodi-szakmai-forum-1729894/

http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/az-npk-egyszerre-szakmai-es-oktataspolitikai-forum-erdek-es-ertekkepviselet