Pedagógusnapi köszöntő

„ÉRTÉKELÉS HELYETT”

PEDAGÓGUS NAPI KÖSZÖNTŐ

A KÖZELMÚLT TÖRTÉNÉSEI ALAPJÁN

Ez év márciusában, egyik pillanatról a másikra megváltozott a világ körülöttünk. Péntekről hétfőre bezártak az iskolák és az óvodák a veszélyhelyzet kihirdetése miatt. Bezártak! Bizonytalan ideig becsukódtak a kapuk. De a pedagógusok megértve a feladatot, átérezve a helyzet súlyát és a rájuk háruló felelősséget (mint mindig a nehéz helyzetekben) villámgyorsan kinyitották a frissen bezárult ajtókat. Új kompetenciákat és módszertani eszközöket előtérbe helyezve kezdték el a digitális távoktatást. Ez az időszak nem az oktatás nehézségeiről szólt, hanem arról, hogyan tudjuk megoldani, kivitelezni és minél eredményesebben elvégezni a szaktárgyi ismeretek megtanítását. A kezdeti bizonytalanságok után hamar lendületet kapott az új oktatási forma és egymást segítve egyre magasabbra került Gárdonyi pedagógusokról szóló fáklyája.

A pedagógus pálya szépsége új oldalát mutatta diáknak, szülőnek és kollégáknak egyaránt. A közvélemény nagy érdeklődéssel kísérte ezeket a heteket. Aztán jött az érettségi, – sok kockázatos lehetőséggel – de azt szívből éreztük, megfelelően fel kell készíteni a tanulókat, nem maradhat el és a pedagógusokon nem múlhat lebonyolításának sikere. Nyugodt szívvel állíthatjuk, a körülményekhez képest eredményes 3 hónapot zártunk és immár fizikai értelemben is kinyíltak a kapuk!

Az iskolák és az óvodák nyitva vannak!

Mindannyian nagyon vártuk már ezt a pillanatot! Egymással könnyes szemmel újra találkozó diákok, meghatott pedagógusok, valamint egyre több elismerő szót mondó szülők.

Még soha nem hiányzott ennyire az iskola!

De a nyitással egybeesik a pedagógusnap, ünneppé emelve a visszatérést az iskolába és az óvodába!

 

Kedves Kollégák!

Köszönjük a helytállást és azt, hogy újból bebizonyítottátok, hogy mindig lehet Rátok számítani! Köszönjük az áldozatos munkát!

Kívánunk sok erőt, jó egészséget, örömet és boldogságot, sikereket a munkában és a családi életben!


KÖSZÖNTÜNK BENNETEKET PEDAGÓGUSNAP ALKALMÁBÓL!