Sikeres adománygyűjtés Kárpátaljára

A Nemzeti Pedagógus Kar országos adománygyűjtést hirdetett a kárpátaljai családok és a háború elől menekülők megsegítésére. A 2022. december 16-ig tartó adománygyűjtés sikerét jelzi, hogy mintegy 45 gyűjtőhelyen összesen 4 tonna tartós élelmiszert gyűlt össze közel 4000 gyermek, tanuló, pedagógus és szülő adakozásából.

Az „1-szerű segítség” néven elindított adománygyűjtés során a csatlakozó intézményeket arra kértük, hogy a szülői közösségeket is megszólítva gyermekenként, tanulónkként egy-egy tartós élelmiszer-adományt gyűjtsenek. Ez lehetett 1 kg liszt/cukor/ vagy 1 zacskó száraz tészta, 1 liter étolaj vagy bármilyen egyéb hűtést nem igénylő élelmiszer.

Az adományok kiszállítása 2022. december 19-én elkezdődött.

Elsőként a Nemzeti Pedagógus Kar áruszállító busza lépte át a határt a Dél-Pest megyei intézmények adományaival. A mintegy 1,5 tonna súlyú rakományt a kárpátaljai Szent Márton Karitász munkatársai vették át Pásztor Gergely tagozatvezetőtől. Az adománygyűjtést és a helyi Karitász munkáját Munkácson Popovics Pál, a II. Rákóczi Ferenc Középiskola pedagógusa, a Kárpátaljai Cserkészszövetség vezetője koordinálja.

Az adományok átadásáról készült tudósítás a TV21 Ungvár facebook oldalán tekinthető meg:
https://www.facebook.com/watch/?v=561673739190085

A további adományok összegyűjtését és célba juttatását a Katolikus Karitász munkatársai végzik a téli szünet előtt és a januári munkakezdés első heteiben.