Szegedi Regionális Szakképzési Konferencia – beszámoló

Tisztelt Kolléga!

A Nemzeti Pedagógus Kar és a Kulturális és Innovációs Minisztérium együttműködésének következő eseménye a 2022. október 11-i  Szegedi Regionális Szakképzési Konferencia volt. A megállapodás keretében 20 területi rendezvény valósul meg szakképzés témakörében a Nemzeti Pedagógus Kar és a Szakképzési Centrumok közös munkájával.

A Nemzeti Pedagógus Kar szegedi programjának a Szegedi Szakképzési Centrum – Vedres István Szakképző Iskolája adott otthont.  A program megszervezésében és lebonyolításában a Szegedi Szakképzési Centrum nyújtott segítséget.

Az első előadást Dr. Magyar Zita a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke tartotta a “A 2021/2022 szakképzési tanév tapasztalatai és az új tanév indítása” témában. A továbbiakban a “Pályaorientáció az általános iskolában, együttműködési partnerség a Szegedi Szakképzési Centrummal a tudatos pályaválasztás jegyében” címmel – Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi igazgató tartott előadást. A szünet előtt Erdélyi Margit, a szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója folytatta “Dobbantó programtól az okleveles technikus képzésig, avagy minden, amit kínál a megújult szakképzés” címmel.

A szünet után “Életpálya-modell, együttműködési területek a szakképzéssel, okleveles technikusképzés” témában Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes asszony mondta el előadását. A konferencia zárásaként dr. Kőkuti Attila a Csongrád megyei Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke “Duális szakképzésben rejlő lehetőségek” témában osztotta meg gondolatait a hallgatósággal.

sdr
dav
dav
dav
dav
sdr