ÚJ MUNKAREND!

Tisztelt Kollégák!

Nehéz napok, hetek várnak ránk, komoly erőpróba előtt áll országunk. Olyan feladatot kell megoldanunk, amilyennel még nem találkoztunk. Az élet minden területén dolgozó emberek számára nagy kihívást jelent a helytállás.

A járvány terjedésének megakadályozása céljából hétfőtől kezdődően ki kell alakítani iskoláinkban a nevelés-oktatás tantermen kívüli digitális munkarendjét. A feladat pedagógusaink számára is többségében újszerű. Működtetni kell egy olyan rendszert, amit már sokan ismernek és használtak is, de tartósan, hosszabb ideig még nem alkalmaztunk. Az ilyen időszakokban fokozottan szükség van a higgadt, segítő szándékú, együttműködő munkára. Nincsen kétségünk, hogy a nevelőtestületek, a munkaközösségek a legjobb tudásukkal és szándékukkal fogják megoldani ezt a feladatot. Biztos, hogy országszerte eltérőek a feltételek, biztos, hogy korosztályonként is vannak különbségek, de az elkötelezettségünk a gyermekek, a saját tanítványaink iránt ugyanolyan komoly. Ez az időszak egészen biztosan fontos tapasztalatokat fog eredményezni, ami hatással lehet a következő időszakok köznevelésére is.

Nagyon sokat segíthet az új munkarendben a szülőkkel való kommunikáció és a szoros együttműködés, hiszen az otthoni feladatvégzést most ők tudják leginkább kontrollálni. Számtalan jelét lehet látni, hogy kialakulóban van a társadalmi szolidaritás, ami segítheti a feltételeinket, és a hangulatunkat is.

Kérünk minden pedagógust, hogy vigyázzon magára, mindenkire szükség van! A következő hetek munkájához sok sikert kívánunk a köznevelés minden munkatársának!

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöksége nevében:

Horváth Péter                                                                    Iszák Tibor

     elnök                                                                              elnökhelyettes

 

 

 Körlevél_Új munkarend