A Nemzeti Pedagógus Kar Országos Küldöttgyűlése – Eger 2021. szeptember 22-23.

A Nemzeti Pedagógus Kar Országos Küldöttgyűlése 2021. szeptember 22-23.-án Egerben tartotta összejövetelét. A rendezvényen az aktuális oktatáspolitikai kérdések témaköreiben hangzottak el előadások az oktatás vezetői részéről. Vendégünk volt Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr az EMMI-ből, Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszony az ITM-ből, Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnök asszonya és Brassói Sándor megbízott elnök úr az Oktatási Hivataltól.

Az előadások megtartása mellett lehetőség nyílt kérdések feltevésére, valamint konzultációkra. A további szakmai munkát illetően nagyon eredményes szekcióülésekre került sor. A hat szekcióban – Óvoda, Általános iskola, Gimnázium, Szakképzés, EGYMI, Alapfokú művészetoktatás. A különböző szakterületeket érintő legfontosabb kérdésekben történtek állásfoglalások. Javaslatokat fogalmaztak meg és állítottak össze az oktatás és a saját szakterületük vezetői részére.

Az előadások  anyagát rövidesen elhelyezzük honlapunkon (Tudástér/ Előadások/PPT).

A szekcióülések összefoglaló dokumentuma az alábbi linken közvetlenül elérhető:

 Szekciók összefoglalói_Nemzeti Pedagógus Kar_2021. október 4._2

A küldöttek találkozója eredményesen zárult, fontos kérdésekben alakították ki közös véleményüket. Személyi kérdésekben is döntöttek, 18 szakmai tagozatunk vezetőjét, valamint az országos Etikai és Felügyelőbizottság elnökét is megválasztották. Az Országos Etikai Bizottság elnöke Fekete József, Az Orzságos Felügyelő Bizottság elnöke Ajtony Ákos lett. A küldöttek megszavazták az Alapszabály és az Etikai Kódex módosítását. A módosított dokumentumainkat a honlapunkon lehet megtalálni. (Tudástér/Hatályos dokumentumok)

[envira-gallery id=”10233″]