Beszámoló a Nemzeti Pedagógus Kar Óvodai tagozatának online szakmai konferenciájáról

Tisztelt Kollégák!

Az alábbiakban olvasható Márkus Lászlóné a Nemzeti Pedagógus Kar Óvodai tagozatának elnökének beszámolója a 2021. február 9.-én sikeresen lezajlott online szakmai konferenciájáról.

Nemzeti Pedagógus Kar – Óvodai tagozat, 2021. február 9-i online konferencia összefoglaló

A 2021. február 09-re meghirdetett elsősorban óvodapedagógusokat megszólító konferenciára nagy számú regisztrálás érkezett. Nagy izgalommal készültünk és szerveztük az eseményt. A kezdeti nehézségeken egymást átsegítve elmondhatjuk, hogy egy jó hangulatú, tartalmas délutánt töltöttünk együtt.

Az érdeklődést mutatta, hogy fél órával előbb már közel 30 kolléga kapcsolódott be, s örömmel üdvözölték egymást az ország különböző pontjairól egy platformra gyűlve. Így az egészségügyi szabályokat is könnyedén betartottuk, még maszk sem kellett 😊

A felvezető megnyitást követően Horváth Péter elnök úr köszöntötte a hallgatóságot.

Az óvodapedagógusok kiemelkedő munkáját dicsérő és megköszönő szavai minden kollégának jól eső érzés volt.  Beszédében hallhattuk az NPK céljait, feladatait, eredményeit és az előttünk álló feladatokra is rámutatott.

Nagyné Szabó Etelka az NPK országos elnökségének tagja, az óvodai tagozat képviselője ismertette a tagozat eddigi munkáját, eredményeit, további terveinket.  Fő feladatunk az előttünk álló időszakban a tagozat létszámának növelése és területi küldöttek jelentkezése. A választási feladatok ismertetése hasznos információkat nyújtott mindannyiunknak.   

Dr. Kozák András tanügyigazgatási jogi szakértő, mb. egyetemi oktató „Új év – új kihívások” c. előadása értelmezte számunkra a legfrissebb törvényi változások óvodai vonatkozásait. Előadásában kiemelte, hogy a PSZE rendeleti változása okán a fenntarthatóság szempontjait is vizsgálni kell.

A minősítésben, tanfelügyeletben és önértékelésben is megjelenő fenntarthatóságra nevelés megjelenítéséhez, az erre való felkészüléshez nyújtott sokrétű tájékoztatást következő előadónk: Jantnerné Oláh Ilona KOKOSZ főtitkára, környezeti nevelő, erdőpedagógus, ny. tagóvodavezető, innovátor, mesterpedagógus. „Fenntarthatóságra nevelés, avagy a hetedik kompetencia” c. előadása hasznos információkat nyújtott mind a pedagógusok, mind az intézményvezetők számára.

Utolsó előadónk, Bátkiné Mészáros Viktória – óvodapedagógus – tehetségfejlesztő szaktanácsadó, az IQ Kaland fejlesztő játék és applikáció fejlesztője az INNOvaKÁCIÓ! – avagy a mi digitális átállásunk naplója” c. előadása az aktuális helyzethez kapcsolódóan a digitalizáció megjelenéséről és eredményes felhasználásáról beszélt a hallgatóságnak. Saját élményű, gyakorlati megközelítésű előadása mindenki tetszését elnyerte. A hallgatóságból is többen elismerően szóltak a kolléga és óvoda innovatív munkájáról.

Az előadók nyilvánossá tették az előadás anyagát, így ezek az alábbi linkeken olvashatók.

Köszönjük a pedagógus kollégáknak, hogy ötleteikkel segítették a konferencia témaválasztását, előadók meghívását. Köszönjük az NPK elnökségnek, az irodában tevékenykedő kollégáknak, és az informatikusnak a lebonyolításhoz nyújtott segítségét.

Jó egészséget és mielőbbi személyes találkozást kívánunk!

Nagyné Szabó Etelka                                                                           Márkus Lászlóné

országos elnökség tagja                                                                  megbízott tagozati elnök

 

Nagyné Szabó Etelka – „Gondolatébresztő”:

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2021/02/nagyne-szabo-etelka-gondolatebreszto-2020-2021.pdf

 

Dr. Kozák András – „Új év – új kihívások” :

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2021/02/dr-kozak-andras-uj-ev-uj-kihivasok-2021.pdf

 

Jantnerné Oláh Ilona  – „Fenntarthatóságra nevelés, avagy a hetedik kompetencia”:

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2021/02/jantnerne-olah-ilona-fenntarthatosagra-neveles-avagy-a-hetedik-kompetencia.pdf

 

Bátkiné Mészáros Viktória INNOvaKÁCIÓ! – avagy a mi digitális átállásunk naplója”:

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2021/02/batkine-meszaros-viktoria-innovakacio-avagy-a-mi-digitalis-atallasunk-naploja.pdf

 

Bátkiné Mészáros Viktória  „padlet”:

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2021/02/batkine-meszaros-viktoria-padlet.pdf