Beszámoló a Nemzeti Pedagógus Kar Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete, az Idegennyelvi és a Tanítói tagozat online szakmai konferenciájáról

2022. január 25- én tartotta meg online konferenciáját a Nemzeti Pedagógus Kar Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete, az Idegennyelvi és a Tanítói tagozat.

A tanácskozáson a megye pedagógusai, oktatói, az idegennyelvi és a tanítói tagozat tagjai vettek részt. Célunk az volt, hogy a részt vevők értesüljenek a köznevelést érintő információkról és hírt kapjanak a Nemzeti Pedagógus Kar aktuális tevékenységéről, céljairól, eredményeiről. Bepillantást nyerjenek a Fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban folyó pedagógiai, szakmai munkába.

A tanácskozást Kulcsár Judit, a Területi Elnök elnöke nyitotta meg, köszöntötte a résztvevőket, ismertette a programot.

Első előadóként Iszák Tibor, a Nemzeti Pedagógus Kar országos alelnöke tájékoztatta a résztvevőket a pedagógus társadalmat foglalkoztató aktualitásokról.

A konferencián az idegen nyelvi tagozat az Európai Parlament Nagykövet Iskolai programját mutatta be a tagoknak. Előadást tartott az Európai Parlament Nagykövet iskolai Programról Kotlár Eszter PR Referens – Európai Parlament Kapcsolattartó Irodája Magyarországon és Bakosné Balogh Andrea tagozati vezető, a Fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium szenior nagykövete. Sok hasznos információt hallhattak uniós témákban a részvevők és kérdéseket is tettek fel az előadóknak.

Bakkné Mórucz Henrietta a Fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium intézményvezető- helyettese, a tanítói tagozat elnöke bemutatta az intézményében működő tehetséggondozó programot, melyet első és második osztályban működtetnek.

A rendezvény Kulcsár Judit, Bakosné Balogh Andrea, Bakkné Mórucz Henrietta záró gondolataival fejeződött be.

A résztvevők visszajelzései pozitívak voltak, sok hasznos információval lettünk gazdagabbak.

A megyei küldöttgyűlés ezúton is köszönetét fejezi ki az előadóknak a színvonalas előadások megtartásáért, az NPK Központi Irodája munkatársainak a program előkészítésében való hatékony szervező munkáért, valamint a zavartalan technikai lebonyolításért.

Köszönjük a kollégák részvételét.

Kulcsár Judit Bakosné Balogh Andrea Bakkné Mórucz Henrietta
területi elnök

Szabolcs- Szatmár- Bereg Megye

tagozati elnök

Idegennyelvi tagozat

tagozati elnök

Tanítói tagozat