BESZÁMOLÓ-SZAKTANÁCSADÓI TAGOZAT-ONLINE SZAKMAI KONFERENCIA

2023. december 13-án 15 órától a Nemzeti Pedagógus Kar Szaktanácsadói Tagozata sikeres online szakmai konferenciát szervezett a Microsoft Teams platformon.

A konferencia előadóinak kiválasztásánál igyekeztünk olyan nagy szakmai tapasztalattal és tudással rendelkező személyeket meghívni, akiknek aktuális témájú előadásai felkeltik a tagozat tagjainak az érdeklődését. Ez sikeres bizonyult, mivel az előzetes regisztráció során több mint 150-en jelezték részvételüket a konferencián.

Sajnos az előre meghirdetett programból egy előadás, váratlan esemény miatt elmaradt, de szerintem ettől függetlenül tartalmas programot sikerült megvalósítanunk.

A konferenciát Pesti Péter, a tagozat elnöke nyitotta meg.

Ezt követően Dr Zalay Szabolcs, a NPK országos elnökségének tagja beszélt a Nemzeti Pedagógus Kar tevékenységéről, a közoktatás aktuális kérdéseiről, valamint a mesterséges intelligencia oktatásban való alkalmazásának lehetőségeiről.

A konferencia Lukács-Kéméndi Ágnes, az Oktatási Hivatal Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának Főtanácsosának előadásával folytatódott, amelynek a címe:
„Az óvodai szaktanácsadó szerepe a szakmai fejlődés támogatásában.” volt.

Az előadás prezentációja a Nemzetei Pedagógus Kar honlapján, a tudástér menü pontban található, illetve az alábbi linken közvetlenül is elérhető:

ovodai_szaktanacsadok_szerepe_npk_szakmai_konferencia_2023

Mindkét előadás nagyon magas színvonalú és érdekes volt. Sok hasznos információt és a gyakorlatban is alkalmazható tanácsokat kaptunk előadóinktól.

Köszönöm az előadóknak a felkérés elfogadását, a remek prezentációkat, minden résztvevőnek az érdeklődést és a megtisztelő figyelmet.

Örülök, hogy sikeres szakmai rendezvénnyel zárhattuk a 2023-as évet!

Pesti Péter tagozati elnök