Beszámoló a Nemzeti Pedagógus Kar 2020. október 7-8.-i Országos Küldöttgyűléséről

2020. október 7-8. között a Nemzeti Pedagógus Kar Országos Küldöttgyűlést tartott Egerben.

Vendégként és előadóként is köszönthettük többek között Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár urat az EMMI-ből, Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszonyt az ITM-ből, Hajnal Gabriella elnök asszonyt a Klebelsberg Központból, valamint Brassói Sándor megbízott elnök urat az Oktatási Hivatalból. Rendezvényünkön dr. Juhász Attila Simon a Heves Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntőt.

Az Országos Küldöttgyűlésen színvonalas és informatív előadások hangzottak el különböző témakörökben. Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár úr beszámolt a digitális munkarend tapasztalatairól és az aktuális helyzetről. Szó esett a szakképzés új lehetőségeiről, eredményeiről Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár asszony előadásában. Hajnal Gabriella elnök asszony a KRÉTA új moduljáról a Digitális Kollaborációs Térről (rövidítve DKT) beszélt, amely segíti a tanárok és a diákok digitális online együttműködését, kommunikációját és a feladatok kiadását, szükségtelenné téve egyéb oktatási szoftverek használatát. Brassói Sándor megbízott elnök úr előadásának témája a rendkívüli eljárások, kreatív megoldások az Oktatási Hivatal szervezésében volt. Horváth Péter elnök úr a pedagóguspálya jelenlegi helyzetét elemezte. Fekete József úr, a Nemzeti Pedagógus Kar Országos Etikai Bizottságának elnöke a digitális munkarend etikai vonatkozásairól számolt be. Szeleczki János úr, a Nemzeti Pedagógus Kar főtitkára a 2021. évi választásokról tartott tájékoztatót az egybegyűlteknek. Az előadások anyagát feltöltöttük honlapunkra.

A Nemzeti Pedagógus Kar Országos Küldöttgyűlésén bemutatkozott az Óvodai tagozat elnökjelöltje Márkus Lászlóné asszony, az Ember és társadalom tagozat elnökjelöltje Vargha Zoltán úr, valamint a Szakképzés tagozat elnökjelöltje Asztalos Zoltán úr.

Horváth Péter elnök úr a rendezvény zárásaként minden küldöttnek megköszönte részvételét.

Az előadások anyagai az alábbi linkeken érhetők el:

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2020/10/npk-dr-maruzsa-zoltan-eloadasa.pdf

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2020/10/dkt-bemutato-hajnal-gabriella-eloadasa.pdf

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2020/10/npk-eger-brassoi-sandor-eloadasa.pdf

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2020/10/npk_20201007-poloskei-gaborne-eloadasa.pdf

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2020/10/eger-2020-10-06-horvath-peter.pdf

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2020/10/npk-2021-evi-valasztasok-szeleczki-janos-eloadasa.pdf

A rendezvényről készült képek galériánkban tekinthetők meg.

[envira-gallery id=”8102″]