BESZÁMOLÓ-KOLLÉGIUMI TAGOZAT-ONLINE SZAKMAI KONFERENCIA

A 2023. december 8-án pénteken 10:00 órától online szakmai konferenciát tartott a Nemzeti Pedagógus Kar Kollégiumi tagozata. A tagozat két olyan fontos és aktuális témát választott, amely az intézmények vezetői és pedagógusai részéről nagy érdeklődés övezett.

A szakmai konferenciát Czuper Edit, a Nemzeti Pedagógus Kar Kollégium Tagozat elnöke nyitotta meg.

Ezt követte Dr. Kozák András, a Nemzeti Pedagógus Kar jogi szakértőjének előadása „A pedagógusok új életpályájáról szóló törvény, új és megváltozott szabályai, a kollégiumokra vonatkozó értelmezései” címmel. Az előadás kitért a foglalkoztatás és az intézményi jelleg kapcsolódásaira, a kollégiumi pedagógusok munka idejére, a kollégiumban foglalkoztatottak munkavégzésének specifikumaira, a munkaidő kedvezményekre, végzettségi és szakképzettségi előírásokra, az esélyteremtési illetményrészre és a kollégiumban foglalkoztatott pedagógusok illetményére vonatkozó szabályokra.

A konferenciára regisztrált érdeklődők kérdéseiket előzetesen küldték meg. A kérdések az előadásban ágyazva kerültek megválaszolásra.

Az előadás bemutatója a Nemzetei Pedagógus Kar honlapján, a tudástér menü pontban található, illetve az alábbi linken közvetlenül is elérhető:

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2023/12/a-pedagogusok-uj-eletpalyajarol-szolo-torveny-uj-es-megvaltzott-szabalyai-kolllegiumi-ea-npk-m.pdf

„A pedagógus teljesítményértékelés kollégiumi pilot projektjének tapasztalatairól” Posta László, a Debreceni Deák Ferenc Tehetségfejlesztő Középiskolai Szakkollégium igazgatója számolt be.
Az előadó ismertette a 2023 tavaszán intézményében lezajlott Pilot programot, az értékelés szempontrendszerét, az intézmény sajátosságaira készült dokumentumokat valamint a pozitív és negatív tapasztalatokat egyaránt a pedagógusok teljesítményének értékelése területén.
Az előadás bemutatója szintén megtalálható a tudástérben, illetve az alábbi linken közvetlenül is elérhető:

https://nemzetipedkar.hu/wp-content/uploads/2023/12/a-pedagogus-teljesitmenyertekeles-kollegiumi-pilot-projektjenek-tapasztalatai-m.pdf

Mindkét előadás jelentősen segíti a kollégiumok számára az új jogszabályokból fakadó feladatok végrehajtását.

Czuper Edit
tagozati elnök